SÜPER FAS TURU Tangier - Efes - Rabat - Marakeş - Essaouira - Casablanca
SÜPER FAS TURU Tangier - Efes - Rabat - Marakeş - Essaouira - Casablanca
SÜPER FAS TURU Tangier - Efes - Rabat - Marakeş - Essaouira - Casablanca

SÜPER FAS TURU Tangier - Efes - Rabat - Marakeş - Essaouira - Casablanca

14 Haziran 2024 Cuma - 19 Haziran 2024 Çarşamba tarihleri arasında olmalıdır
Tur Programı
Özet

14 - 19 Haziran 2024 
Tangier - Efes - Rabat - Marakeş - Essaouira – Casablanca 
Sigorta Dahil & Türkçe Rehberli 

 

 

Tur Programı

1. Gün 
Istanbul – Tangıer – Chefchaouen – Fes 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberimizle buluşma sonrası gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Air Arabia tarifeli seferi ile Fas’ın TANGIER şehrine hareket. Sabah saatlerinde Tangier havalimanına varışımızın ardından bizi bekleyen yerel rehberimiz ile buluşuyor ve Mavi Şehir (Chefchaouen)’ a hareket ediyoruz. Yol üzerinde sabah kahvaltımızı almak için yerel bir restauranta gidiyoruz. Kahvaltının ardından gök mavisine boyalı evleri ile nam salmış olan Chefchaouen ‘a devam ediyoruz. Varışın ardından yapacağımız panoramik gezimizde Kasbah, Medina, V. Muhammed Meydanı’nı görüp, gezimizi Jemaa Bouzafar Camii kalıntılarının yer aldığı tepede sonlandırıyoruz. Turumuzun sonunda Fes şehrine transfer. Akşam yemeği ve geceleme Fes’te otelimizde. 

 

2. Gün 
Fez- Rabat – Casabalanca 

Sabah kahvaltısının ardından Medina (Eski Şehir) turuna başlıyoruz. Attarine Medresesi, Eski Karaounie Üniversitesi, Andalous Camii, Nejarine Meydanı, Fas’a özel takıların, bakır ve süs eşyalarının satıldığı, zanaatkârlar çarsısı gezilecek, Fes Irmağı yakınlarında kurulmuş olup bugün aynı tekniklerle derilerin işlendiği tarihi meydan görülecek yerler arasında. Tur sonrası ülkenin başkenti Rabat’a hareket ediyoruz. Varışımıza istinaden Rabat şehir turumuza başlıyoruz. Hassan Kulesi, Muhammed V Anıt mezarı, Kraliyet sarayı göreceğimiz yerler arasında. Turumuzun ardından Casablanca’ya hareket. Akşam yemeği ve geceleme Casablanca otelimizde. 

 

3. Gün 
Casablanca – Marrakech 

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Casablanca turu yapacağız. Dünyanın 3. büyük Camii’si Hassan II Camii, Medina, Muhammed V meydanı, Birleşmiş Milletler meydanı, Hobus semti, Atlas okyanusu kenarında yer alan Ain Diab bölgesi ve Corniche göreceğimiz yerler arasında. Turumuzun ardından Marakes’e hareket ediyoruz. Varışımızı takiben otelimize transfer olup check in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Sonrasında serbest zamanımız olacak. Dileyen misafirlerimizi opsiyonel ( kişibaşı 50 EUR ) Chez Ali Show’a katılabilirler. Dünyaca ünlü ve sadece Fas’a özgü Chez Ali’de berberi Faslı müzisyenler ve folklör gösterileri eşliğinde alacağımız içeceğimizin ardından atlı süvarilerin yapacağı muhteşem gösterileri izleyeceğiz. Turun ardından otele transfer. Akşam yemeği ve geceleme Marakes’te otelimizde. 

 

4. Gün 
Casablanca – Marakes 

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Marakes şehir turumuzu yapacağız. Ba Ahmed’in Bahia Sarayı, Moresk Mimari’sinin 800 yıllık örneklerinden Koutoubia Minaresi, Souklar ve Mucizeler Avlusu olarak adlandırılan Jma El Fna şehir meydanı göreceğimiz yerler arasında. Panaromik şehir turumuzun ardından otelimize transfer oluyoruz. Serbest zamanımız olacak. Dileyen misafirlerimiz opsiyonel olarak düzenlenecek olan Dar Soukkar Show ( kişibaşı 120 EUR ) katılabilirler. Dar Soukkar Sarayı, Arapça'da "şeker sarayı" anlamına gelir ve tarihiyle efsanevi bir yerdir. 16. yüzyılda eski bir şeker fabrikası üzerine inşa edilmiş olup, bazı izleri bugün hala varlığını sürdürmektedir. 2016'da kapılarını genel halka açarak kaçırılmayacak bir akşam yemeği gösterisi sunmaya başlamıştır. Fas mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri ve büyüleyici egzotik showlar eşliğinde Binbir Gece Masallarında saray akşam yemeklerinin büyüsünü hissedeceksiniz. Turun ardından otelimize transfer. Akşam yemeği ve geceleme Marakes’te otelimizde. 

 

5. Gün 
Marakes – Essaourıa 

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Essaouira gezisi için hareket ediyoruz. Atlas okyanusu kıyısında yer alan, ilk bakışta bize eski Bodrum’u anımsatan bu şehir dünyaca ünlü eski Portekiz şehirlerinden biridir. Unesco tarafından ‘’Dünya Mirası’’ listesinde yer alan bu şehir, Atlas okyanusu kıyısında bir balıkçı limanı olup sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil kasabasıdır. Şehrin kalesi, balıkçı limanı ve eski Roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen Medina gezilecek yerler arasındadır. Gezmeye doyamayacağınız daracık dolambaç sokakları arasında şehri keşfedebilir ve keyifli alışverişler yapabilirsiniz. Tur sonrası Marakeş’e dönüş. Akşam yemeği ve geceleme Marakeş’teki otelimizde. 

 

6. Gün 
Marakes – Casablanca - Istanbul 

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından uçak saatimize göre dönüş uçuşumuz için Casablanca havalimanına transfer oluyoruz. Bilet ve bagaj işlemlerini tamamlayıp uçuşa başlıyoruz. Sabiha Gökçen havalimanına varışımız ile turumuz sona eriyor. 

Ücrete Dahil Hizmetler
Paket Tura Dahil Olan ve Olmayan Hizmetler

Paket Fiyata Dahil Hizmetler

  • Air Arabi havayolları ile SAW-TNG gidiş – CMN-SAW dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti ve vergileri 

  • Programda belirtilen tüm şehir turları 

  • Programda dahil olarak belirtilen tüm turlar 

  • 5 gece kahvaltı ve akşam yemeği dahil konaklama 

  • Varış günü sabah kahvaltısı 

  • Chefchaouen , Fes , Rabat , Casablanca , Marrakech ve Essaouira turları 

  • Alan-Otel-Alan transferleri ve şehirlerarası otobüs transferler 

  • Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri 

  • Seyahat ve sağlık sigortası (65 yaş üzeri sürprim uygulanır ) 

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler

  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli 

  • Öğle yemekleri – içecekler ve dahil yemeklerde alınan içecekler 

  • Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları 

  • Opsiyonel geziler/etkinlikler 

  • Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar 

  • Şoför Bahşiş 

Ekstra Geziler

Ekstra Geziler

Chez Ali Show ( kişibaşı 50 EUR ) 

Dar Soukkar Show ( kişibaşı 120 EUR ) 

Ulaşım ve Otel Bilgileri
Uçuş Bilgileri

14 Haziran 2024 
Uçuş No: 3O406  
Istanbul(SAW) - Tangier  01:15 - 04:00 

19 Haziran 2024 
Uçuş No: 3O437  
Casablanca - İstanbul(SAW)  16:40 - 23:20 

Konaklama - Bilgileri

3 & 4 Yıldız Oteller

Misafirler
Toplam Tutar
69.243,35 ₺